Bursa'da tartışma yaratan etkinlik! İlk tepki İsmail Şenol'dan geldi

MHP Grup Sözcüsü İsmail Şenol, Bursa Büyükşehir Belediyesi 1. Dönemin 1. Olağanüstü Meclis Toplantısı'nda kentte 19- 29 Eylül tarihlerinde düzenlenen sinema günlerinin ardından düzenlenen söyleşi etkinliğinde LGBT ile alakalı bir konunun gündeme geldiğini ve bunun kamuoyunu rahatsız ettiğini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 16:17

Bursa Büyükşehir Belediyesi 1. Dönemin 1. Olağanüstü Meclis Toplantısı pazartesi günü gerçekleştirildi.

'KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMEK İSTİYORUM'

Gergin geçen toplantıda MHP Grup Sözcüsü İsmail Şenol, düzenlenen bir etkinlik ile ilgili eleştirisini dile getirdi. LGBT ile alakalı bir konunun gündeme geldiği etkinliği gündeme getiren Şenol;

'Ben Bursa kamuoyunu rahatsız eden bir konu hakkında hem sizleri hem de kamuoyunu bilgilendirmek istiyorum. Biliyosunuz 19-29 Eylül tarihleri arasında sinema günleri düzenlendi. Şimdi o bilgi notu da geldi hatta Kültürpark Atatürk Stadyumu önünde de gerçekleştirilen bir film gösterisi olmuş orda.

Film gösteriminden sonra özellikle söyleşi anında LGBT ile alakalı bir konu gündeme gelmiş. Eşcinsellik noktasında çocukların bulunduğu bir ortamda bilgilendirme yapılmış.

'BİZİM HEPİMİZİN SAHİP ÇIKMASI GEREKEN AİLE KAVRAMI'

Kültür A.Ş. eliyle mi, Kültür Daire Başkanlığı eliyle mi kimin eliyle yapıldığını tam bilmemekle beraber şunu ifade etmek istiyorum. Türk aile yapısı, örf, adet, ananelerimize özellikle bu tip faaliyetlerde çok dikkat etmemiz gerekiyor. Elbet hormanal bir rahatsızlık... Bu dünyanın sorunu... Memleketimizde de bununla alakalı sorun yaşayan insanlarımız var. Fakat şuna özellikle dikkat etmemiz lazım. Bizim hepimizin sahip çıkması gereken aile kavramı... Orda çocukların bulunduğu bir ortamda bu tip faaliyetlerde bulunan arkadaşları burada Milliyetçi Hareket Partisi grubu adına öncelikle kınıyorum.

Buna bundan sonraki faaliyetlerle de, yapacakları faaliyetlerde de özellikle dikkat etmelerini istirham ediyorum.' dedi.

BAŞKAN BOZBEY'DEN KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey ise konu ile alakalı olarak şunları söyledi;

'Evet orda bir konuşmacının bir şeyi olmuş sanırım ama orda aslında altı yaşın üzerinde olan kişilerle ilgili bir film. (film ile ilgili bir şey yok söyleşi ile ilgili) Orda ben de bilmiyorum ama sadece bir duyumumuz var. Bu tür şeyleri elbette ki biz özendirici vs. açısından asla kabul etmemiz mümkün değil; onu da söyleyelim. Siz zaten gereken açıklamayı yaptınız, söylediniz. Biz her bireye insan olarak bakıyoruz. İnsan olarak bakmamız gerekiyor. Bu rengine, sıfatına, kimliğine ya da cinsiyetine göre değil. Biz insan olarak bakıyoruz insan olarak değerlendiriyoruz.

Her bir bireyi de insan olarak kendimize uzak ya da yakın görüyoruz. Böyle bir anlayışımız var. O yüzden insanlıktan asla taviz vermememiz gerektiğinin altını çizmek istiyorum.'