Bursa'da Tarım Koordinasyon Kurulu ilk toplantısını yaptı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığın geleceği için önemli bir adım attı. Kurulan Tarım Koordinasyon Kurulu ile sektörün daha sağlıklı büyümesi ve katma değerinin artırılması amaçlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 10:32

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Tarım Koordinasyon Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Bursa’daki Ziraat Odası Başkanları, akademisyenler, veteriner hekimler ve Tarım Peyzaj Aş. yönetimi koordinasyon toplantısında buluştu.

 BURSA TARIMININ GELECEĞİNE YÖN VERECEK ÖNERİLER…

Tarım Peyzaj Aş. Genel Müdürü Sedat Akar, Üniversitelerden gelen bilimsel bakış açısıyla, ziraat odalarımızın sahadaki tecrübesi ve Tarım Peyzaj Aş. ekibiyle, Bursa tarımının geleceğine yön verecek öneriler geliştireceklerini söyledi.

Bursa Tarım Koordinasyon Kurulu, tarım sektöründeki sorunları tespit etmek ve bu sorunlara en uygun çözümleri üretmek amacıyla düzenli olarak bir araya gelecek.

‘ETKİN ÇÖZÜMLER GETİRECEĞİZ’

Tarım Peyzaj Aş. Genel Müdürü Sedat Akar yaptığı açıklamada, 'Bu potansiyeli en verimli şekilde değerlendirmek, mevcut sorunları tespit edip çözüm yolları üretmek hedefiyle bir aradayız. Hepinizin katkılarıyla, bu süreçte Bursa tarımını daha ileriye taşıyacak stratejiler geliştireceğimize inanıyorum. Bursa, tarımda uzun yıllara dayanan güçlü bir birikime sahip. Ancak, değişen iklim şartları, teknolojik gelişmeler ve küresel pazar dinamikleri, tarım sektöründe sürekli olarak yeni meydan okumalar doğuruyor. Bugün burada bu meydan okumaları nasıl fırsata çevirebileceğimizi, tarımın sürdürülebilirliğini sağlarken çiftçimizin refahını nasıl artırabileceğimizi konuşacağız. Ziraat odaları ve üniversitelerden oluşturacağımız tarım danışma kuruluyla sorunları en iyi bilenlerden dinleyerek etkin çözümler getireceğiz. Üniversitelerimizden gelen bilimsel bakış açısıyla, ziraat odalarımızın sahadaki tecrübesi ve Tarım Peyzaj A.Ş. ekibiyle, Bursa tarımının geleceğine yön verecek öneriler geliştireceğimize eminiz. İnovasyonun ve iş birliğinin ön planda olduğu bu sürecin Bursa’mıza fayda sağlayacağını umuyorum.' ifadelerine yer verdi.