Bursa'da 'Mütareke Günleri' söyleşisi

Mudanya Mütarekesi'nin 102. yıl kutlamalarının altıncı gününde "Mütareke Günleri" başlıklı söyleşi düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 09:23

Mudanya Mütarekesi'nin 102. yıl dönümü kutlamalarının altıncı gününde düzenlenen "Barış ve Tarih" temalı "Mütareke Günleri" söyleşisi, Mudanyalıları geçmişin derinliklerine doğru unutulmaz bir yolculuğa çıkardı.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Batır ve Av. Metin Sezgin, Bursa Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi, Diplomasi Araştırmaları Derneği (DARD) Başkanı Prof. Dr. Barış Özdal’ın moderatörlüğünde Mudanyalılar ile bir araya geldi.

Sezgin, konuşmasında ‘Kuva-yi Milliye ruhu İstikal sevdasına düşmüş bir milletin tüm kuvvetleriyle ortaya çıkardığı bir ruhtur. Kuva-yi Milliye ruhu Mudanya’da 127 sivilin başlattığı harekettir.’ dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün barışa verdiği önemi ve barışa dair mesajlarını paylaşarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Betül Batır ise, ‘Emperyalistlerin başı ezilmiş ve Türk Milleti Mudanya’da siyasi anlamda gücünü ilan etmiştir. Toplumsal hafızayı yaşatmamız gerekiyor. Bir eğitmen olarak bütün amacımız Kuva-yi Milliye ruhunu yaşatmaktır. Bizim için vatanımız çok önemli.  Önce vatan önce toprak diyoruz’ açıklamalarına yer verdi.

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, etkinlik sonunda konuşmacılara takdim ettiği zeytin fidanlarıyla barış ve dostluk mesajı verdi.