Bursa’da Hayriye Teyze ilham kaynağı oluyor

Bursa ailesiyle 40 yıldır armut üreten 70 yaşındaki Hayriye Gündoğan, , Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’ı konuk etti. Başkan Işık, ‘Hayriye Teyze hem şahsım hem de kadın üreticiler için müthiş bir örnek.’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 11:19

Yıllardır armut üreticiliği yapan Hayriye Teyze azmiyle büyük takdir topluyor.

Gürsu armudunu üretmek için girişimci olmaya karar veren Hayriye Gündoğan, Gürsu armudunun kendisine ilham olduğunu söyledi. Gündoğan’a Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’tan destek geldi.

Hayriye Gündoğan, yıllık hasat ettiği yaklaşık 500 ton üründen daha fazla kazanç sağlamak istedi ve kendi buzhanesini kurmak için. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna (TKDK) müracaat etti.

Gündoğan'ın projesi olumlu sonuçlanırken 500 ton kapasiteli deponun 3 milyon liralık maliyetinin yarısını TKDK hibe etti.

BAŞKAN IŞIK’TAN DESTEK

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Hayriye Teyze’ye destek vererek Hayriye Gündoğan’ın E-Ticaret konusunda girişimcilik eğitimleri almasını sağladı.

Başkan Işık, ‘Hayriye Teyze hem şahsım hem de kadın üreticiler için müthiş bir örnek. Bu başarı dolu girişimcilik öyküsünün temel özelliği yöremizin tescilli ürünü armutların üzerine odaklanmış bir proje kapsamında büyümesi. Dolayısı ile kendisini hem destekliyor, hem de her alanda özellikle herkese örnek olmasını istiyorum.’ açıklamasında bulundu.