Bursa’da gündüz muhtarlık, akşam antrenörlük yaparak şampiyon yetiştiriyor

Bursa’da gündüzleri muhtarlık görevini icra eden milli kick boks antrenörü Metin Sezer akşamları kendi spor kulübünde geleceğin şampiyon sporcularını yetiştiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 18:11

Ortaokul döneminde kick boksa adım atan Metin Sezer (46), 2000 yılında kendi ismini taşıyan spor kulübünü kurarak bu alanda önemli bir kariyer inşa etti. 2005 ile 2013 yılları arasında üst üste 8 kez Türkiye şampiyonu olan Sezer, 2008’de Avrupa şampiyonluğunu kazanarak uluslararası başarılar elde etti. Ayrıca, 2002’de Avrupa ikincisi olarak dikkat çekti ve şu anda milli takım antrenörü olarak görevine devam ediyor.

Yıldırım ilçesindeki Millet Mahallesi’nde bulunan spor kulübünde pek çok gençle kick boksu tanıştıran Sezer, bu sayede Avrupa ve dünya şampiyonları yetiştirdi. Sporcularının ailelerinden gelen talepler doğrultusunda, 31 Mart seçimlerinde mahallenin muhtarlığına aday olup seçimi kazanarak, gündüzleri mahalle sorunlarıyla ilgilenip akşamları da sporcularını eğitmeye başladı.

"MAHALLEMİZDEN ŞAMPİYONLAR ÇIKIYOR"

33 yıldır kick boks ile ilgilenen Sezer, aynı zamanda Türkiye Kick Boks Federasyonu Bursa İl Temsilcisi olarak da görev yapıyor. Gençlere sporu sevdirmek ve onları topluma kazandırmak için çaba harcadığını vurgulayan Sezer, kulübündeki öğrencileri için yurt içi ve yurt dışındaki organizasyonlara hazırlık yaptıklarını belirtti. "140-150 civarında öğrencim var. Mahallemizde Avrupa ve dünya şampiyonu sporcular yetiştirdik" diye ekledi.

Sezer’in muhtar olma hikayesi, sporcu velilerinin desteğiyle başladı. "Çalışmalarımızı gördüklerinde, 'Muhtarımız olmayı düşünmez misiniz?' dediler. Bu düşünce kafamda yer etti ve 'Neden olmasın?' dedim. Mahalle sakinleri büyük destek verdi ve 7 bin oyla Millet Mahallesi'nin muhtarı oldum" ifadelerini kullandı.

"GECE GÜNDÜZ SAHADAYIM"

Sezer, 50 bin nüfuslu mahallenin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini aktararak, "Mahalleli bizden memnun. Göreve başlar başlamaz, biriken hizmetleri hızla çözmeye başladım. Arayan herkesin sorunlarına yardımcı olmaya çalışıyorum. Seçim öncesinde, '8/5 muhtar değil, 7/24 muhtar olacağım' demiştim. Gecenin 3'ünde bile ulaşabiliyorlar ve dönüş yapıyorum. Gece bile sahadayım" dedi.

Muhtarlık ve antrenörlük görevlerini birlikte yürütmekten memnun olduğunu belirten Sezer, "İki görev bir arada çok güzel gidiyor. Gündüz mahalleme hizmet ediyorum, akşamları da gençlerimize destek oluyorum. Onları topluma yararlı bireyler haline getirmek için mücadele ediyorum" şeklinde konuştu.