Bursa'da geceyi alevler aydınlattı! Saatler sonra kontrol altına alındı

Bursa'nın Karacabey ilçesindeki bir palet fabrikasında meydana gelen yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla kontrol altına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 08:56
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 08:56

Edinilen bilgilere göre, Uluabat Mahallesi yakınlarında Bursa-Balıkesir yolundaki fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenden ötürü alevler yükselmeye başladı.

Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Yangına müdahale eden üç itfaiye eri, yüksek sıcaklıktan etkilendi ve sağlık ekipleri tarafından oksijen desteği sağlandı.

İki itfaiye eri tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı, ancak genel sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

İtfaiye ekiplerinin yaklaşık dört saat süren çalışmaları sonucunda yangın kontrol altına alındı.

Bu arada, yangın sırasında alevlerin arasında kalan bir evcil tavşan, bölgeye gelen iki vatandaş tarafından kurtarıldı.

Bilal Dile, arkadaşı Salih Belciler ile birlikte Uluabat Deresi'nde balık tutarken yangını fark ettiklerini söyledi. İki kilometre yürüyerek yangın alanına ulaştıklarında, tavşanın tel örgülerin altından kaçmaya çalıştığını gördüklerini belirtti.

Dile, "Köprü altında balık tutuyorduk ve gökyüzünde kıpkırmızı bir ışık gördük. Yangının olduğu yere yürüdüğümüzde palet fabrikasının alevler içinde olduğunu anladık" dedi.

Yangın yerine vardıklarında tavşanın alevlerden kaçmaya çalıştığını gören Dile, "Alevler yüksekti, tüm paletler yanıyordu. Tavşanı kurtardık ve çalışmalara da yardım ettik" diye ekledi.

Yangın anında tavşanın üzerine atlayarak onu çamurun içinden çıkardıklarını belirten Dile, yangın korkusuyla irkilmiş olan tavşana su içirdiğini de ifade etti.