Bursa'da Gazze'deki sağlık çalışanlarına destek gösterisi!

Bursa'da, İsrail'in Filistin'e yönelik devam eden saldırılarında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına dikkat çekmek amacıyla bir protesto gösterisi düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 22:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 22:15

Bursa'da, 7 Ekim 2023'ten beri İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında yaşamını yitiren sağlık çalışanlarını anmak için bir araya geldi. Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) kampüsünde, Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu ve BUÜ Öğrenci Toplulukları tarafından düzenlenen gösteri, katılımcıları derinden etkiledi.

Gösterideki en çarpıcı görüntü, Gazze'de hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını simgeleyen kırmızıya boyanmış kostümlerle yerde yatan öğrenciler oldu. Her bir kostümün yanında, hayatını kaybeden kişinin adı, soyadı ve mesleği yazılı notlar bulunuyordu. Yerlere serilen oyuncaklar, ayakkabılar ve terlikler ise masumca hayatlarını kaybedenlerin sembolü oldu.

"FİLİSTİN'DE BİR SOKAKTAYMIŞIM GİBİ HİSSETTİM"

Gösteriye katılan öğrencilerden Fatma Zehra Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, benzer bir eylemin Norveç'te yapıldığını ve buradan ilham alarak arkadaşlarıyla birlikte bu etkinliği organize ettiklerini belirtti. Keskin, "Bu eylemle insanlara farkındalık yaratmak istedik. Simülasyon tarzında bir etkinliğin, insanların yaşadıklarını daha iyi anlamalarına yardımcı olacağını düşündük. Şu an duygularımı anlatamıyorum, çok doluyum. Bu eylemi gerçekleştirebilmek bile çok büyük bir başarı" dedi.

"İNSANLAR UNUTUYOR"

Bir başka öğrenci olan Esin Aydın ise, "İnsanlar artık Filistin'deki zulmü umursamıyor gibi davranıyor. Biz bu eylemle, hala zulmün devam ettiğini göstermek istedik" diye konuştu.

"KLASİK EYLEMLERDEN DAHA ETKİLİ"

Üniversitede asistanlık yapan Tarık Yaşa ise, eylemi çok kapsayıcı ve etkileyici bulduğunu söyledi. Yaşa, "Arka taraftan seslerin geldiğini duydum, yolda ceset görüntüleri vardı. Bir yandan arkadaşların tuttukları pankartlar, afişler... Bir nevi Filistin'de, Gazze'de bir sokaktan geçiyormuş gibi hissettim. Bu tür eylemler, klasik yürüyüşlerden daha etkili" değerlendirmesinde bulundu.