3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali Fettah Can konseri ile sona erdi.
Bursa'nın sahip olduğu zengin mutfak kültürü ve tescilli lezzetleri, bu yıl 'Damağımdaki Bursa' temasıyla görücüye çıktı.
Merinos Parkı'nda düzenlenen festivalde kentin gastronomi alanındaki potansiyeli gözler önüne serildi.
Bursa'nın duayen sanatçıları Müzeyyen Senar ve Zeki Müren'in isimlerinin verildiği çarşı alanlarında ziyaretçiler farklı lezzetleri tatma imkanı yakaladı.
Bursa Üreten Kadınlar Sokağı'nda kadın dernekleri ve kooperatifleri kendi ürettikleri ürünleri sergiledi.
Festivale 7 farklı ülkeden 8 yabancı şehir katılım sağladı ve iki yabancı konuk şef festivale katıldı.
'Bursa Lezzetleri ve Gastronomi Müzesi' ile katılımcılar tarihte yolculuğa çıkarken festivalde yarışmalardan konserlere, dinletilerden eğitimlere, söyleşilerden panellere kadar 54 farklı etkinlik yer aldı.
Festivalin son gününde Şef Dr. Esat Özata, Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy moderatörlüğünde düzenlenen 'Gastro Söyleşi'lere Aslıhan Koruyan Sabancı, Ömer Pirge ve Pınar Altuğ Atacan konuşmacı olarak katılım sağladı.
İkizler Börek ile 'Börek yeme yarışması', Şef Maxime Joseph Petit ve Şef Adem Buluş ile 'Açık Mutfak' etkinlikleri ile katılımcılar eğlendi.
Bursaspor - Tokat Belediye Plevne Spor maçını da katılımcılar alana kurulan dev ekrandan izleme imkanına sahüp oldu.
Damaklarda eşsiz lezzetler bırakan Gastronomi Festivali Fettah Can konseriyle son buldu.
Konseri Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey ile birlikte izledi.
Bozbey tarafından gece sonunda Fettah Can'a günün anısına çini tablo ve çiçek verildi.
Başkan Bozbey, alanı dolduran Bursalılara da teşekkürlerini iletti.