Bursa’da damaklarda lezzet bırakacak festival başladı

Bursa’da ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla bu yıl 3’üncü kez düzenlenen ‘Gastronomi Festivali’, yoğun katılımlı kortej yürüyüşüyle başladı. Uluslararası katılımla düzenlenen festival 3 gün sürecek.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 18:14

Bursa’nın ünlü tatlarını dünya sahnesine taşımak amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Gastronomi Festivali’, ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla coşkulu bir kortej yürüyüşüyle başladı.

Uluslararası katılımın olduğu festival, üç gün boyunca konserler, yarışmalar, rekor denemeleri ve usta şeflerin söyleşileri gibi çeşitli etkinliklerle dolu bir program sunacak.

Bursa’nın meşhur lezzetlerini tanıtarak gastronominin kalbini Bursa’da atmasını hedefleyen festival, şehirde büyük bir heyecan yaratıyor.

Festival, Bursa’nın zengin mutfak kültürünü ve tescilli tatlarını Merinos Parkı’nda yeniden gözler önüne seriyor. Festival alanında, Müzeyyen Senar ve Zeki Müren’in adını taşıyan çarşılar ziyaretçilere geniş bir lezzet yelpazesi sunacak.

7 farklı ülke 10 şehirden katılım

Bursa Üreten Kadınlar Sokağı’nda ise kadın dernekleri ve kooperatifler kendi üretimlerini sergileyecek. Ayrıca, 7 farklı ülke ve 10 şehirden gelen katılımcılar ile 17 ilçe belediyesinin stantları festivale renk katacak. ‘Bursa Lezzetleri ve Gastronomi Müzesi’ de ziyaretçilere görsel bir şölen yaşatacak.

 Festival, bilimsel oturumlar, atölyeler ve renkli yarışmalarla zenginleştirilirken, Bursa’ya özgü geleneklerin sahneleneceği özel etkinlikler de yer alacak. Bursalı sanatçılar Oğuzhan Koç ve Fettah Can, festivalde performans sergileyecek.

Festival kortej yürüyüşüyle başladı

Festival, Cumhuriyet Caddesi’ndeki kortej yürüyüşüyle başladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey, Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Bursa milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, turizm uzmanları ve vatandaşlar, Altıparmak Caddesi’nden Atatürk Stadyumu Caddesi’ne kadar yürüdü.

Festival uluslararası boyutta 3 gün sürecek

Başkan Mustafa Bozbey, yürüyüş sırasında festivalin Bursa’nın gastronomi kültürüne büyük katkı sağlayacağını ifade etti. “Uluslararası boyutta düzenlenen bu festival, üç gün boyunca ülkemize ve şehir dışından gelen misafirlere Bursa’nın gastronomik zenginliğini gösterecek. Sürprizlerle dolu festivalimize tüm Bursalıları bekliyoruz,” dedi.

Merinos Park'ta açılış kurdelesi kesildi

Kortejin ardından Başkan Mustafa Bozbey ve protokol üyeleri, Merinos Parkı’nda festivalin açılış kurdelesini keserek etkinliği başlattı. Başkan Bozbey ve eşi Seden Bozbey, festival alanını ziyaret edip Bursa Üreten Kadınlar Sokağı ve yabancı kardeş şehir stantlarını gezerek, yöresel lezzetleri tatma fırsatı buldu ve vatandaşlarla sohbet etti.