Bursa’nın İznik ilçesinde bir kadın sürücünün kullandığı otomobilin karşı şeride geçerek yaptığı dönüş, motosiklet sürücüsünün hayatını kaybetmesine neden oldu.
Kaza, İznik-Yenişehir Yolu Darka mevkiinde gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, Ülviye Ö., 06 FE 9125 plakalı otomobiliyle Yenişehir istikametinden İznik’e doğru ilerlerken, Darka Sitesi’ne girebilmek için çift yönlü yolda karşı şeride geçti ve sola dönüş yaptı. Bu sırada İznik istikametinden Yenişehir yönüne seyreden 18 yaşındaki Ahmet Baştürk, 16 FBA 18 plakalı motosikletiyle araca çarptı.
Kaza sonucu motosikletin sağ kapısına çarpan gencin başındaki kask kazanın etkisiyle başından çıkarak site girişine düştü. Olay yerinde kalbi duran 18 yaşındaki genç, 112 sağlık ekiplerinin yaptığı kalp masajı ile yeniden hayata döndürüldü. Ancak ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Ahmet Baştürk, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Kaza anı, olayın yakınındaki bir iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, kadın sürücünün dönüş yaptığı sırada motosikletin hızla araca çarptığı anlar yer alıyor. Olayın ardından, kadın sürücü polis merkezine götürülerek ifadesi alındı.
Kazanın meydana geldiği Darka Sitesi’nin girişindeki kontrolsüz dönüş, daha önce de benzer kazalara yol açmıştı. Çevre sakinleri ve bölgedeki trafik uzmanları, bu tarz dönüşlerin daha tehlikeli hale geldiğini belirtiyor. Savcılık, kazanın ardından 18 yaşındaki gencin ölümüne yol açan olayla ilgili tahkikat başlattı.