Bursa’da büyük vurgun iddiası! 

Bursa’da, kar payı ve güvenlik vaadiyle müşterilerinin altınlarını ve  dövizlerini emanet alan yabancı uyruklu H.E.J (55) ve A.J (36) dövizci baba-oğlun bölgede vurgun yaparak kayıplara karıştığı iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 09:42

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Çarşamba Mahallesi'nde meydana geldi. Mahallede döviz ve para transferleri  yapan H.E.J ve A.J isimli şahıslar bölgedeki esnafın ve vatandaşların yatırım amaçlı biriktirdiği para ve ziynet eşyalarını güvenli bir şekilde muhafaza  etmek için emanet almaya başladı.

ON YILLIK ESNAFTAN BÜYÜK DARBE

On yılı aşkın süredir döviz ve para transferi yapan baba ve oğul, otuzdan fazla esnafın para ve ziynet eşyalarını emanet aldı.

İddiaya göre, dövizci baba ve oğul bir milyar dolarının üzerinde döviz ve değeri çok fazla olan ziynet eşyası ile dün kayıplara karıştı.

Birçok esnaf ve vatandaş dövizci baba-oğlun mağduru oldu. Dövizcide çalışan 16 kişide dolandırıcı baba-oğuldan nasibini aldı.

Dün sabah saatlerinde önce küçük oğlu ve karısını taksiyle gönderen dolandırıcı baba- oğul bir otomobil ile ilerleyen vakitlerde paraları ve ziynet eşyaları alarak mahalleden kaçarken kameralara yakalandı.

Sabah saatlerinde dövizci dükkanına giden mağdurlar olayın farkına varınca polise haber verdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri de, mağdurların şikayetlerini dinledi. Ekipler, 13 bin liradan 55 milyon liraya kadar dolandırıldıklarını öne süren mağdurların şikayeti üzerine şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.