Bursa'da borç ve fatura karmaşası! Kim doğru söylüyor?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in borç, fatura ve diğer konulardaki ortaya attığı iddialar sürekli gündemde ve hala ileri sürülen iddialar ile ilgili bir sonuca ulaşılamadı. Bursalılar uçuk borç miktarları, kesilmeyen faturalar ve raylı sistemlerdeki israf gibi iddiaların doğruluğunu öğrenmek istiyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 07:26
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 07:26

Başkan Bozbey'in 'Toplam borcumuz 30 milyar TL civarında' şeklindeki açıklamalarına eski Başkan Aktaş yanıt vererek bu iddiaları reddediyor. SGK'ya 4,5 milyar TL borç bırakıldığına dair söylentilere karşı Aktaş, 'Bizim böyle bir borcumuz yok' ifadelerini kullanıyor. Ayrıca, Bozbey'in bazı projelerde fatura kestirilmediği ve raylı sistemde büyük bir israf yapıldığına yönelik iddialarına Aktaş, 'Böyle bir iftira olabilir mi?' diyerek itiraz ediyor.

Aylar önce yayınlanan bir televizyon programında, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan prim borçları gündeme gelmişti.

'TOPLAM BORCUMUZ 30 MİLYAR TL'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yayında '31 Mart itibarıyla toplam borcumuz 30 milyar TL civarı' ifadelerini kullanmış bu açıklamaya yanıt vermek üzere yayına bağlanan bir önceki dönem AK Partili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, iddialara karşılık vermişti.

'O BORCUN İÇERİSİNDE BURSA’NIN 50 YILLIK SU PROJESİ DE VAR'

Alinur Aktaş, bağlandığı yayında iddiaları yalanlayarak 'Yalanlarla ve iftiralarla bu paraların harcandığı noktasında bir yaklaşımda bulunuyorlar. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı olarak gördük ve şükürler olsun biz Bursa’ya onlarca proje kazandırdık. O borcun içerisinde Bursa’nın 50 yıllık su projesi de var.' demişti.  

'ASLA KABUL ETMİYORUM BÖYLE BİR BORCUMUZ YOK'

Alinur Aktaş Gazateci Barış Yarkadaş'ın '4 buçuk milyar borcunuz varmış SGK’ya ve vergi dairesine bir büyükşehir belediyesinin 2 buçuk milyara yakın SGK’ya borcu olması normal midir?' sorusu üzerine şu yanıtı vermişti;

'Asla kabul etmiyorum. Şişli Belediyesi’nin 1,8 milyar, Ankara Belediyesi’nin 5,7 milyar olduğu ortamda çok normaldir ama bizim böyle bir borcumuz yok.'

'BEN HER SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM'

Mustafa Bozbey, Aktaş'ın açıklamalarına 'Ben her sözümün arkasındayım. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde harcanan her kuruşun hesabını soracağım. Söylediğim her şey belgelidir, verdiğim rakamların arkasındayım. Biz borçların arkasına sığınarak mazeret üretmiyoruz, yeni projeler yapacağız. Sayın Aktaş, belediye başkanlığının son döneminde bazı işlere fatura kestirmemiş.' şeklinde yanıt vermişti.

'RAYLI SİSTEMDE ÇOK BÜYÜK BİR İSRAF YAPILDI'

Alinur Aktaş, Mustafa Bozbey'in 'Raylı sistemde çok büyük bir israf, çok büyük bir harcama yapıldı. Partiye para, kaynak aktarıldı. Bununla ilgili de savcılığa başvurduk' açıklamalarına ise şu şekilde karşılık verdi;

'Ben 54 yaşındayım. 20 sene belediye başkanlığı yaptım. İş yerim de belli. Ben davet edildiğim halde hiçbir programa gitmiyorum. Kendi ticaretim, işim ile uğraşıyorum. Böyle bir iftira olabilir mi?' 

KİM DOĞRU SÖYLÜYOR?

Seçimlerinden sonra ‘Adil olacağız, şeffaf olacağız, hesap verebilir olacağız’ diyen Bozbey'in gündeme taşıdığı iddialar hala belirginlik kazanmazken Bursalıların kafasında tek bir soru var: Kim doğru söylüyor?