Bursa’da bisiklet tutkunlarını buluşturacak etkinlik

Bursa'da bu yıl 16.'sı düzenlenecek "Tophane'den Mudanya'ya Bisiklet Turu" 22 Eylül Pazar günü bisikletseverleri bir araya getiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 14:56

"Yeşile pedalla, yeniden yeşile pedalla" mottosuyla gerçekleştirilecek etkinlik, Tophane Rotary Kulübü tarafından 2009'dan bu yana düzenleniyor ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Bursa Temsilciliği ile birçok bisiklet grubunun destekleriyle hayata geçiriliyor.

Nuray ve Hakan Özdündar anısına düzenlenen bu 33,6 kilometrelik tur, 15-70 yaş grubu bisikletçilerin katılımına açık.

Tura, Osmangazi ilçesindeki UNESCO Dünya Mirası Tophane Tarihi Surlar Bölgesi’ndeki Saltanat Kapısı'ndan başlanacak.  Katılımcıların kask takması zorunlu olup, başlangıç noktasında bisikletçilere özel yapım forma hediye edilecek.

Etkinlik, bir bölümü bisikletçilere ayrılacak olan Atatürk Caddesi, Ulu Cami, Heykel Saat Kulesi, İnönü Caddesi, Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi, Sosyal Sigortalar Kurumu, Ankara Yolu, Kent Meydanı, Merinos, Sırameşeler, BUSKİ, Nilüfer Metro İstasyonu, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Esentepe Kavşağı, Mudanya Yolu, Korupark, Özdilek Geçit ve Mudanya Devlet Hastanesi güzergahlarının geçilmesinin ardından Mudanya Mütareke Meydanı'nda sona erecek.

Tura katılan bisikletçilere burada kumanya dağıtılacak, ayrıca hediye çekilişi ve konserle etkinlik noktalanacak.