Bursa'da Belgin Ersavaş'ın "Nostalji" sergisi açıldı

Bursa’da Yeşilçam aktör ve aktrislerinin hafızalardan silinmeyecek fotoğrafları, Bursa’nın incisi koza ile birleşti.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 17:52

Bursa'da sanatçı Belgin Ersavaş'ın “Nostalji” isimli sergisi, Tayyare Kültür Merkezi'nde ziyarete açıldı. Sergide, Yeşilçam’ın unutulmaz aktör ve aktrislerinin fotoğrafları, Bursa'nın meşhur kozasıyla buluştu. Ersavaş, ipek böceği kozasını kullanarak bu ünlü isimlerin görüntülerini sanatseverlerle buluşturdu. Sergi, 5 Ekim’e kadar ziyaretçilerini bekliyor.

“HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM”

Sergiyi açmanın büyük bir hayali olduğunu dile getiren Belgin Ersavaş, "Çok mutluyum, hayalimdeki projeyi gerçekleştirmiş oldum. Bursa’nın incisi ipek böceği kozasını farklı bir perspektiften sunmak istedim. Aynı zamanda Cumhuriyet kadını olarak, kadınların neler başarabileceğini de göstermek istedim. İpek böceğini Yeşilçam ile birleştirerek 'kadın başlıkları' altında sergilemeye çalıştım" dedi.

“ESERLERİ GÖRÜNCE HAYRAN KALDIM”

Eserleri gördüğünde hayranlığını gizleyemediğini belirten Mestanlı ve Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mestaniye Efe, "Belgin’i çocukluğumdan beri tanıyorum. Bir dönem ayrı kaldık ama bir gün karşılaştığımızda bana 'yaptıklarımı görmeni istiyorum' dedi. Gördüğümde çok beğendim ve eserlerin anlamını derin buldum. Yeşilçam sanatçılarını anarken Bursa'nın kozasını işlemesi beni çok etkiledi. Ben de onun kadar heyecanlı ve mutluyum" ifadelerini kullandı.