Bursa’da 3 kritik noktaya otopark: Tam otomasyonlu olacak

Nüfusu 1 milyona yaklaşan Bursa’nın ve Türkiye’nin en kalabalık ilçelerinden biri olan Osmangazi ilçesinde trafiğin yoğun olduğu 3 kritik noktada tam otomasyonlu otoparklar inşa edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 17:39

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde otopark sorununa çözüm bulmak için harekete geçen Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANASİAD), Osmangazi Belediyesi ile toplamda 350 araç kapasiteli üç yeni otopark projesi için görüşmelerini son aşamaya getirdi. Şehreküstü (Fomara) Meydanı, Fevzi Çakmak ve Altıparmak Caddeleri çevresinde inşa edilmesi planlanan bu otoparklar, çelik konstrüksiyonlu ve otomasyonlu bir yapı ile tasarlanacak.

OSMANGAZİ’DE TRAFİĞİ RAHATLATACAK ÇÖZÜM

Bursa’nın nüfusu 1 milyone yaklaşan ve en büyük ilçesi olan Osmangazi’deki otopark sorunu, ANASİAD’ın girişimleriyle çözülmeye çalışılıyor. Dernek Başkanı Hakan Birkan ve yönetim kurulu üyesi Kürşat Erbay, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ı ziyaret ederek, yoğun trafik bölgelerine üç adet otopark yapılması konusunu görüştü. Proje için prensipte anlaşıldı ve imzalanacak protokolle çalışmaların başlayacağı belirtildi.

TAM OTOMASYONLU OTOPARKLAR

Otoparkların inşa edileceği Şehreküstü Meydanı, Fevzi Çakmak ve Altıparmak Caddeleri, şehrin en yoğun trafik alanları arasında yer alıyor. ANASİAD Başkanı Hakan Birkan, “Sorumlu bir sivil toplum kuruluşu olarak Bursa’nın sorunlarına çözüm üretmeye devam ediyoruz. Osmangazi, Bursa’nın kalbidir ve araç yoğunluğu çok fazladır. Başkanımızla yaptığımız görüşmelerde bu soruna çözüm üretmek için fikir birliğine vardık” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE SOSYAL PROJELER

Birkan, Osmangazi Belediyesi ile yalnızca otopark projeleri değil, aynı zamanda kentsel dönüşüm ve sosyal projeler üzerinde de iş birliği yapacaklarını belirtti. “Hedefimiz daha yaşanabilir bir Bursa oluşturmak” diyen Birkan, projelerini diğer yerel yönetimlerle de paylaşacaklarını vurguladı.

OSMANGAZİ BELEDİYESİ'NDEN DESTEK

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, göreve geldikleri günden itibaren ilçenin sorunlarını çözmek için yoğun bir çalışma içinde olduklarını ifade etti. Aydın, “Önceki dönemden kalan projeleri tamamlamanın yanı sıra, kendi projelerimizi de hayata geçiriyoruz. ANASİAD ile gerçekleştireceğimiz bu iş birliği, ilçemizdeki otopark sorununa önemli bir çözüm sunacak. Detayları yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

ESTETİK VE GÜVENLİK

Hakan Birkan, yapılacak otoparkların çelik konstrüksiyonlu ve katlı binalar şeklinde tasarlandığını ve kent estetiğine önem verildiğini belirtti. Otomasyonlu sistemler sayesinde araçların güvenli bir şekilde park edileceği bu otoparklar, şehir trafiğini rahatlatmaya yönelik önemli çözümler sunacak.