Bursa’da “11. Eker I Run” koşusu gerçekleştirildi

Bursa Eker Meydanı'nda düzenlenen "11. Eker I Run" etkinliği, "Yola Çık!" temasıyla Türkiye ve dünyadan binlerce sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 15:39

Binlerce sporcunun katıldığı “11. Eker I Run” heyecanı Nilüfer’de yaşandı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 5K Yarışı’nın startını verirken, koşu renkli anlara sahne oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği etkinliğe resmi partner olarak destek verdi.

Yarışların startı, Uludağ’ın zirvesinden verildi ve etkinlikte 42K Maraton ile 42K 2’li Bayrak Yarışı'nın yanı sıra 15K ve 5K koşuları, Minik Adımlar Koşusu, Paten Yarışı ve Özel Sporcular Yarışı yer aldı.

Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı da etkinliğe katılırken, 5K Yarışı'nın başlangıcını Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir verdi. Sporculara başarı dileyen Başkan Özdemir, "Eker'e bu harika organizasyonu düzenlediği için teşekkür ediyoruz. Katılımcı sayımız on binlere ulaştı. Gelecek etkinliklerde bu rakamların daha da artacağına inanıyorum. Yarışmanın adı yarış ama aslında hep birlikte spor yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yarışın startından sonra, Başkan Özdemir eşi Nuray Özdemir ve Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin ile birlikte alandaki stantları ziyaret etti.