Bursa Barosu Başkanlığına Sibel Özbudak aday oldu

Bursa Barosu avukatlarından Sibel Özbudak, 20 Ekim'de yapılacak baro seçiminde başkanlığa aday olduğunu duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2024 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 17:18

Bursa Barosu'nda yaşanan hareketlilik, baro başkanlığına aday olan Sibel Özbudak ve ekibinin düzenlediği basın toplantısıyla daha da arttı. Özbudak, mevcut yönetim anlayışına alternatif bir yaklaşım sunarak, baroyu tüm avukatların ortak paydası haline getirmeyi hedeflediğini belirtti.

"BARO, TÜM AVUKATLARIN EVİ OLMALI"

Özbudak, baroların iki yılda bir seçildiğini hatırlatarak, sadece eleştirmek için değil, sorunları çözmek için aday olduklarını vurguladı. Yılların getirdiği alışkanlıkları kırarak, tüm meslektaşları kucaklayan bir baro yönetimi oluşturmak istediklerini ifade eden Özbudak, şu ifadeleri kullandı: "Baromuzun tek bir dünya görüşünün, ideolojinin ya da siyasi partinin sözcüsü gibi hareket etmesini istemiyoruz. Baro siyaset yapmayacak demek, baro ülke ve kent sorunlarına duyarsız kalacak demek değildir. Biz baronun asıl işlevini unutup politize olmasına karşıyız."

Özbudak, aday olduğu takdirde önceliklerinin hukukun temel ilkelerine ve insan haklarına yönelik ihlalleri takip etmek olacağını belirtti. Her zaman hukukun üstünlüğünden yana tavır alacaklarını ifade eden Özbudak, 115 yıllık bir geçmişe sahip olan Bursa Barosu'nu böldürmeyerek, tüm meslektaşlarıyla birlikte yönetmek istediklerini söyledi.

ÖZBUDAK'IN EKİBİ KİMLERDEN OLUŞUYOR?

Sibel Özbudak'ın yönetim kurulu listesinde, Leman Elif Çavuşoğlu, Mine Rana Kahramanoğlu, İsmail Yağlı, Aslı Ceyhan, Uğur Titiz, Gizay Tanca Çolpan, Bahadır Atlıoğlu, Hilal Akgül Demir, Emre Pınar ve Melih Sanan gibi isimler yer alıyor.