BBBUS gişelerinde emeklilere indirimli bilet satışı!

BBBUS gişelerinde emeklilere indirimli bilet satışları başladı. Peki, BBBUS'ta emekli indirimi ne zamana kadar geçerli? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2024 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2024 14:49

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURULAŞ'ın resmi sosyal medya hesaplarından önemli bir paylaşım yapıldı. Yapılan paylaşımda, "Karayolu taşıma Yönetmeliğinin ilgili maddesi gereğince devreye aldığımız, BBBUS gişelerinde emeklilere indirimli bilet satışlarımız başlamıştır." denildi. Peki, emekliler yüzde kaç indirimden faydalanacak? BBBUS'ta emekli indirimi ne zamana kadar geçerli? İşte detaylar...

BURULAŞ A.Ş.'DEN YAPILAN PAYLAŞIM ŞU ŞEKİLDE:

BBBUS GİŞELERİNDE EMEKLİLERE İNDİRİMLİ BİLET SATIŞIMIZ BAŞLADI

* Tüm Emeklilerimiz biletlerini BBBUS gişelerimizden %20 indirimli olarak alabilmektedir. * 65 yaş üzeri yolcularımız emekli kabul edilecektir. * Acentelerimizden ve online kanallarımızdan indirimli bilet satışımız bulunmamaktadır. *Kampanyamız 31.12.2024 tarihine kadar geçerlidir.

BBBUS BİLETLERİ NE KADAR? 

Bursa Terminalinden İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na gidecek olan vatandaşlar belirlenen saatler aralığında 320 TL'den bilet bulabilir. Bilet almak isteyenler BURULAŞ'ın resmi internet sitesine girebilir. 

Tam Bilet ₺320,00

Emekli ₺255,00

Çocuk (0-5 yaş) ₺230,00

Engelli ₺230,00

Çocuk (6-12 yaş)

Bursa Terminali ile İstanbul Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı arasında şehirlerarası taşımacılık hizmeti sunan BBBUS, 2017 yılından bu yana havalimanlarına transit ulaşım sağlıyor.

BBBUS KİMLERE ÜCRETSİZ?

Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre, 0-12 yaş aralığındaki yolcular "Çocuk Yolcular" olarak sınıflandırılır. 0-6 yaş arası çocuklar, ücretsiz olarak seyahat edebilir ve yetişkinlerin kucağında oturur. 6-12 yaş arası çocukların ise ayrı koltukta seyahat etmeleri zorunludur. Bu yaş grubundaki yolcular için Ulaştırma Bakanlığı tarafından belirlenen tarifeye göre indirimli ücret uygulanmaktadır.