Başkan Bozbey Harmancık’ta yeni müjde ve destekleri duyurdu

“Başkan Bozbey Burada” projesiyle ilçe ziyaretlerini sürdüren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, son ziyareti olan dağ ilçesi Harmancık’ta yeni müjdeleri duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 17:47

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in her 15 günde bir farklı bir ilçede vatandaşlarla buluşup öneri ve talepleri dinlemesi amacıyla başlattığı ‘Başkan Bozbey Burada’ projesi hız kesmeden devam ediyor.

SON DURAK HARMANCIK İLÇESİ OLDU

Daha önceki ziyaretlerinde Büyükorhan, Keles, Mustafakemalpaşa, Yenişehir, Orhaneli, Kestel ve Karacabey ilçelerini dolaşan Başkan Bozbey, son olarak Harmancık’ı ziyaret etti. Kendisine eşlik eden geniş bir yönetim kadrosuyla birlikte kamu kurumlarını ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Bozbey, yerinde sorunları tespit etti.

Başkan Bozbey, ilk olarak Harmancık Kaymakam Vekili Sevde Nur Mantı’yı ziyaret etti. Ardından, Harmancık Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan ile bir araya gelerek ilçedeki talepleri dinledi ve sosyal belediyecilik hedeflerini yineledi. Muhtarlar Derneği’ni de ziyaret eden Bozbey, muhtarlarla görüş alışverişinde bulundu.

Ayrıca, Harmancık’taki Gençlik Merkezi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kız Öğrenci Misafirhanesi’nin açılışını gerçekleştiren Bozbey, köfte pişirip vatandaşlara ikramda bulundu. Burkent Mobilya Fabrikası ve ilçede kurulan pazaryerini de ziyaret ederek esnafla sohbet etti.

HARMANCIK’A YENİ HİZMETLER

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Harmancık’ta birçok hizmetin sunulduğunu belirtti. “Asfaltlama, kız yurdunun onarımı ve Halk Kasabı için destekler sağladık. Kız yurdunun onarımını tamamlayarak öğrencilerimize daha iyi bir yaşam alanı sunmayı hedefledik” dedi. Ayrıca, Gençlik Merkezi’nde bir sınıfı ‘Bursa Yuvam’ olarak değerlendireceklerini de ifade etti.

ÇİFTÇİLERE DESTEK

Dağ yöresinin tüm ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çalışmalara devam ettiklerini aktaran Bozbey, çiftçilere destek sağlamak için planlar yaptıklarını belirtti. “Çiftçilerimizin daha fazla alan ekmeleri için görüşmelerimizi sürdürdük. Önümüzdeki süreçte dağ bölgemizde ekilmemiş tarım arazisi kalmayacak. Ayrıca, hayvancılıkla ilgili projelerimiz de bulunuyor” dedi.

ULAŞIM SORUNLARINA ÇÖZÜM

Başkan Bozbey, dağ ilçelerinin hafta sonları daha fazla ilgi gördüğünü belirtti ve Karayolları’nın mevcut yollar üzerindeki çalışmalarının hızlanması gerektiğini vurguladı. “Ulaşım sorunlarının çözülmesi, dağ bölgesine olan ilgiyi artıracak. Tarım ve hayvancılık ürünlerinin satışı da ivme kazanacak” şeklinde konuştu. Bozbey, bu süreçte kırsal turizmin de gelişeceğini ve bu sayede nüfusun tekrar dağlık alanlara göç edeceğini ifade etti.

“İnanıyorum ki Harmancık ve diğer dağ ilçelerimiz gülümseyecek. Bu durum Bursa’nın da geleceğini olumlu yönde etkileyecek” diye ekledi.