Başkan Bozbey gündemi değerlendirdi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, şehrin gündemini ve geleceğe yönelik planlarını değerlendirmek amacıyla düzenlenen "Genel Değerlendirme Toplantısı"nın üçüncüsünü gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 15:37

Merinos AKKM’de düzenlenen Genel Değerlendirme Toplantısında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, şehrin gündemine ve yaptığı çalışmalara dair basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ergül Halisçelik, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Tözün Bingöl, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Direkçi, BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli ve Başkan Danışmanları katıldı.

"Gülümseyen bir Bursa için yaptığımız çalışmaları, aldığımız ve alacağımız kararları paylaşmak için bir aradayız. Şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkesiyle gerçekleştirdiğimiz bu toplantının son derece önemli olduğunu biliyoruz. Halkımızın bize verdiği yetkiyi en doğru ve adil şekilde kullanacağımızı ifade etmiştik" diyerek konuşmasına başlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Büyükorhan ve Nilüfer'de yaşanan, Uludağ Üniversitesi'ne sıçrayan ormanlık alana yayılan hepimizi endişelendiren yangınla ilgili tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. İtfaiye, Ulaşım Daire Başkanlıklarımız başta olmak üzere tüm iştiraklarımızla 615 personel, 190 araçla söndürme çalışmalarına destek olduk. Bu yangınların başka yere sıçramaması adına yoğun bir mücadele gösterdik. Doğadan çok şey kaybettiğimizin farkındayız. Yangında gördük ki ihmal ve tedbirsizliğin nelere mal olduğu ortaya çıktı. Can ve canlı kaybımız yok. Ama bizim nefes almamızı, temiz hava almamızı sağlayan yeşilliğin kaybolduğunu görmek hepimizi derinden etkiledi" açıklamalarıyla şişe, yanan izmarit ve piknik alanlarında ateş yakmamaları konusunda vatandaşları uyardı. Geçtiğimiz günlerde sel sebebiyle metrekareye yaklaşık 20-25 dakika içinde 44 kilogram yağış düştüğünü belirten Başkan Bozbey, “Nilüfer Çayı taşma noktasına geldi, BursaRay Odunluk İstasyonu'nda su birikti ve BURULAŞ en hızlı şekilde bu sorunu çözdü. 20 yıldır o istasyonda böyle bir olay olmadı. Acemler’e de aynı yağmur düştü. Orada olmayıp burada su biriktiyse akla, teknik bir yanlışlığın olduğu geliyor. Yapılma esnasında teknik bir sorun olmuş. Orada olan aksaklık birçok Bursalının ulaşımını etkiledi. BUSKİ’ye gelen çağrı 610 civarını geçmiştir. Kısa sürede arkadaşlarımız yoğun şekilde çalışarak bu sorunlara müdahalede edildi ve çözüldü. Tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.“ dedi.

MALİ DİSİPLİNİ ASLA ELİMİZDEN BIRAKMAYIZ 

Bursa Büyükşehir Belediyesinin mali durumuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Mustafa Bozbey, “Mali disiplin ve verimlilik konusunda önemli adımlar attık. Şeffaf bir mali yapı oluşturarak her bir kuruşun doğru olmasına dikkat ediyoruz. Hangi kurulun nereye gittiğini herkes bilecek. Her adımda mali disiplini öncelik tutacağız. Belediyemizin borç yükünü azaltmak ve mali dengesini korumak için adımlar atıyoruz. Belediyemizin mali yapısında önemli iyileşmeler kaydettik. ‘Altından kalkamayacağımız hiç bir iş yok’ demiştik. Mali disiplin ve verimlilik konusundaki kararlarımız ulaşımdan, sosyal yardıma her alanda sunulan hizmetlerin kalitesiyle ortaya çıkıyor.” şeklinde konuştu

BURULAŞ bünyesinde bulunan 2 makam aracının satıldığını ve onun yerine şehre katkı sağlayacak 5 mikrobüs alındığını dile getiren Başkan Bozbey, “BURULAŞ envanterinde bulunan 2 makam aracının satışıyla birlikte 5 adet yeni mikrobüs aldık. Önümüzdeki perşembe günü 10 yeni otobüsü Bursalıların hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Bu iki makam aracının değeri yaklaşık 10 milyon civarındaydı. Takas yaptık ve 5 mikrobüs aldık. Gece seferlerimiz başladı. BursaRay, cumartesiyi pazara bağlayan gece 24 saat hizmet veriyor. BURULAŞ, dijitale geçiş yaptı. Otoparklarda temassız ödeme sistemine geçildi.” diye konuştu. 

BURSALILARA  MÜJDEYİ VERDİ 

Başkan Bozbey, Mudanya’da körfez ulaşım projesi için ilk adımı cumartesi günü atacağını duyurdu.Başkan Bozbey, ““2 makam aracını satarak 5 adet yeni mikrobüs tipi aracı filoya kazandırdık. Haftaya 10 yeni otobüsü de Bursalı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Gemlik Körfezi’nde Mudanya-Tirilye ve Mudanya-Gemlik-Kumla arasında körfez seferlerine başlıyoruz. Bu mavi tur gibi bir şey değil. Bildiğimiz şehir hatları sistemi olacak. İlk seferimizi 13 Temmuz’da törenle yapacağız” dedi.

ŞEHİR İÇİN ÇALIŞIYORUM 

Bursa’da 5G zamanı diyerek yola çıktıklarını altını çizen  Başkan Bozbey, “Kadınların ürünlerini alıyor ve Besaş bayiilerinde satıyoruz. Besaş’ın ortağı olan Marmarabirlik Kooperatifi ile de bir anlaşma yaparak ürün çeşitliliğini arıtıyoruz. Marmarabirlik ürünleri BESAŞ bayiilerinde satılacak. Sadece öğrencilerin faydalanabileceği kent lokantaları, B kafe ve BURFAŞ kafeleri çoğaltacağız. Önemli yerlerde B kafeleri açacağız. Herkesin kahve ve çay içebileceği alanlar yaratacağız.” diye belirtti.

Yapılan tüm projelerin kent için çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Bozbey, “Toplumun her kesiminden insanın yönetime katılımından memnun oluyoruz. Hemşerilerimizden gelen talepleri göz ardı edemedik. Merinosta başkanla bir arada buluşmalarını gerçekleştirerek. Daha güzel bir kent için çalışacağız. Katılımcı belediyecilik anlayışını tüm kent yönetime taşımak bizim en temel amaçlarımızdan biri, vatandaşın bize en rahat şekilde ulaşabilmesi için makamımızı ilçelere taşınmaya başladık. İlk rotamız Büyükorhandı. Bu haftada Keles’te vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Başkan Bozbey Burada projesiyle Her on beş günde vatandaşlarımızla bir araya gelerek. El ele vererek Bursa’yı daha yaşanabilir daha güzel bir şehre dönüştüreceğiz.

İLK DÖNÜŞÜM 

Kentsel Dönüşüm projemize Altıparmak ve Çarşamba alanlarıyla başladıklarını dile getiren Başkan Bozbey, “deprem dayanıklılığı en düşük olan bölge ile çalışmalara başlıyoruz. Katılımcı bir model ile başlattığımız çalışmalarda bölgemizde yeniden eski güzel günlerine döndürmek istiyoruz. Bu alanların temiz düzenli ve herkesin yaşayabileceği bir yer olmasını sağlayacağız.”diye konuştu.

ESNAFLARA SESLENDİ 

Esnafların kentin ekonomisine çok büyük katkı sağladığını. Kentin büyümesinde çok önemli rol oynadıklarını aktaran Başkan Bozbey esnafa seslendi: “ kapınızın önünü temizleyin, dükkanınızın önündeki kaldırmaları açık şekilde kullanalım. Kaldırımları işgal edenlere izin vermeyin.”

Konuşmasına şu şöyleler devam eden Başkan Bozbey,“Bursa’nın nefes almaya başladığı bir gelecek bizim en önemli hedefimizdir. Bursalılara sesleniyorum,Bursa için hayal ettiklerinizi, geleceğe katkı sunacağını düşündüğünüz projelerimizi bekliyoruz. Birlikte çalışarak Bursa’yı daha yaşanabilir bir şehir haline getirebiliriz.” Bursa için söz sizde diyerek sözlerini noktaladı.