Osmangazi Meydanında gerçekleştirilen şenliğe İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Sezer, il ve ilçe yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu: “İçerisinde bulunduğumuz yeni müfredat çalışmasında çocuğun dört duvar arasında değil daha çok sosyal hayatın içerisinde becerilerle varoluşunu tamamlamasını öngörüyoruz. Dolayısıyla biraz sonra çocuklarımızın sergileyecekleri etkinlikler, performanslar, beceriler aslında öğrenme ortamının kendisi. Bu anlamda çok değerli, çok kıymetli. Öğrenme ortamı sadece dört duvarın içerisinde kalmasın dışında da var olsun, öğrencilerimizin becerilerinin ortaya çıkarabilecekleri, daha aktif olabilecekleri etkinlikler daha da artsın istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Etkinlikte öğrenciler şiirler okudu, gelenekselleşen çocuk oyunlarından kutu- kutu pense, yağ satarım-bal satarım, çömlek ve tombik adlı oyunları sahnede canlandırıldı. Halk oyunları ve semazen gösterilerinin de gerçekleştirdiği etkinlikte sözü ve bestesi öğretmenlere ait olan ‘Zengin Dilimiz’ parçası öğretmenler tarafından seslendirildi.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında hazırlanan eserlerden meydana gelen sergi ile geleneksel oyunlarda kullanılan materyallerin yer aldığı sergi de ziyarete açıldı.
Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Projesi ile, öğrencilerin bilişsel, duyuşsal, psikomotor, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlayacağı düşünülen geleneksel çocuk oyunlarının okul ortamlarında canlandırılması, ders içi ve ders dışı faaliyetlerde yer alması ve okul bahçelerinde geleneksel çocuk oyunlarının oynanmasını teşvik etmeği amaçlanıyor.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi, okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini hedefleniyor.