Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Bursa’da coşkulu kutlama

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle, 22 Eylül Pazar günü Heykel Atatürk Caddesi tamamen çocuklara bırakılacak. Araba seslerinden uzak, birbirinden renkli etkinliklerle dolu bir gün çocukları bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 11:16

16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Bursa’da çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Sabah yürüyüşleri, bisiklet ve e-skuter eğitimleri gibi sportif etkinliklerin yanı sıra sanatsal programlar da hafta boyunca devam edecek. Özellikle 22 Eylül Pazar günü düzenlenecek çocuk etkinlikleriyle, hem sağlıklı yaşamı teşvik edecek hem de eğlenceli vakit geçirme imkanı sunacağız.

HEYKEL ÇOCUKLARIN OLACAK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in öncülüğünde düzenlenecek olan 'Yeşil Pedalla Yeniden Yeşile' bisiklet etkinliği, 09:30’da Tophane Saltanat Kapısı'ndan başlayacak ve katılımcılara unutulmaz bir deneyim sunacak.

Ulucami ve Valilik arasındaki alanda düzenlenecek etkinlikte, çocuklar gazoz kapağı, cilli, ip atlama gibi unutulmaz sokak oyunlarını oynama fırsatı bulacak. Bisiklet ve e-skuter eğitimleriyle de hem eğlenecek hem de yeni beceriler kazanacaklar.

BAŞKAN BOZBEY’DEN ETKİNLİĞE DAVET

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ‘Havamızın ve çevremizin temiz olması için bisiklet kullanımını özendirmek, e-skuter gibi çevreci ulaşım araçlarını kullanmak, yürüyüşler yapmak, sağlıklı yaşamak zorundayız. Hem sağlımız hem de zamanımız için toplu taşımayı, bisikleti, raylı sistemleri kullanalım. Tüm Bursalıları 22 Eylül Pazar günü Atatürk Caddesi’ndeki etkinliklerimize katılmaya davet ediyorum.’ açıklamasında bulundu.