9. Muhasebe ve Denetim Standartları Çalıştayı başladı

Muhasebe ve Finansman Öğretim Üyeleri, Bilim ve Araştırma Derneği ile Bursa Yeminli Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen 9. Muhasebe ve Denetim Standartları Çalıştayı başladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2024 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2024 11:03

İki gün boyunca saat 10.30’dan 17:00'a kadar alanında uzman isimlerin sunumları ile sürecek 9. Muhasebe ve Denetim Standartları Çalıştayı bugün başladı. 

Açılış konuşmalarını gerçekleştiren tüm konuşmacılar TUSAŞ’ta yaşanan hain terör saldırısını kınadı.

Teröre lanet okuyarak sözlerine başlayan Bursa YMM ODASI Başkanı İhsan Akar, iki gün boyunca sürecek olan çalıştayın faydalı olmasını ümit ediyorum. Ve buraya katılan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

İLK GÜN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ELE ALINDI

Çalıştay halkında kısa bilgilendirme yapan MUFAD Başkanı Prof. Dr. Ümit Gücenme Gençoğlu, “Bu çalıştayım ilk gününde sürdürülebilirlik konuları ele alınacak. Sürdürülebilirlik anlamında güvenlik ihtiyaçları ortaya çıktığını görüyoruz. Kamu gözetimi kararı ile Türkiye Sürdürülebilirlik raporlarını iş yerlerinin uygulanması zorunlu hale getirilmiştir. Bugün denetim şirketlerinin etkili denetim şirketleri kurması yapay zekanın kullanılması gibi konuları işleyerek çalıştayın maksimum fayda sağlanmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

TÜRMOB yönetim kurulu üyesi Ali Nazım Tekelioğlu, “Mesleğe ve meslektaşlara fayda sağlamasını umduğum bu çalıştayda yer alan herkese teşekkür ediyorum. Ülkemizde yaşanan hain terör saldırısını kınıyoruz. Ve terörü lanetliyoruz. Kamu gözetim kurumu ve ticaret bakanlığı gibi kurumlarla ilgili görüşlerimizi sunmaktayız. TÜRMOB yeşil projesi ile bir Avrupa projesi hazırladık. Üyesi olduğumuz uluslararası muhasebeciler birliği ve Avrupa muhasebeciler birliği ile yeni çalışmalar yapıyoruz. Çalışmalarımızda hızlı aksiyon aldığımızı belirtmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“SORUNLARI BİZ İNSANLAR İNŞA EDİYOR”

Çalıştay’da emeği geçen herkese çok teşekkür ederek sözlerine başlayan İstanbul YMM Odası Başkan Vekili İbrahim Aktan,“1804 yılında dünya nüfusu 1 milyarlık şimdi ise 8.5 milyar olmuş yani yaşadığımız küre büyümemiş, insanlar çoğalmış. Eskiden su kıtlığı mı olurdu diyorduk. Meğer farkında değilmişiz iklim değişikliği ile bütün buzullar eriyor. Su kıtlığı yaşanıyor. Dünyanın bir sorunu yok. Sorun biz insanlarız. Ozon tabakası diye bir şey var güneş ışınlarından bizi koruyan iklim krizini engele olan bir tabaka biz bu tabakanın içinde geçmişiz. Delik deşik etmişiz. Ozon tabakası kendini yenilesin diye dua ediyorum. Çünkü bizim ona bir fayda sağlama gibi bir niyetimiz yok. Dünyamın bize ihtiyacı yok. Bizim ona ihtiyacımız var. Onu korumamız gerekiyor. Güzel ve yararlı bir çalıştay olmasını diliyorum.” dedi.

“İKİZ DEVRİMİ KAÇIRMAMAMIZ GEREKİYOR”

KGK Başkanı Dr. Hasan Özçelik, “Dünyamız kendini yenilemiyor. Giderek daha da ısınıyor. Son yıllarda ikiz dönüşüm devrimi tartışılıyor. Avrupa’da başlayan bu süreç giderek arttı. Ve hayatımızın her alının etkilemeye devam ediyor. Pandemi  ile dijitalleşme arttı. Belli başları handikaplar oldu. Bu durumu aşmak için ülkeler çeşitli çözümler üretmeye başladı. Tarım devremi, sanayi devrimi derken şimdi dijital dönüşüme geliyoruz. Bu dönüşüm  ile topluca ekonomik yapıyı dönüştürmeyi hedefliyor firmalar, bu gibi durumlar birbirini destekliyor. 2015 Paris anlaşması tüm dünya için bir mihenk gücü olarak görülebilir. Avrupa Birliği be dünyanın gelişmiş ülkeleri bu dönüşüm ile birlikte kendi ekonomilerini dönüştürüyorlar. Türkiye olarak ekonomik ve sosyal dönüşümün dışında kalmak bize zarar verir. O yüzden dönüşümü desteklememiz gerekiyor. Sürdürülebilirlik noktasında bizim mesleğe çok iş düşüyor.” TSRS’lerin neden ISSB ile uyumlu olduğuna değinen Özçelik, ikiz dönüşüm devrimini kaçırmamamız gerekiyor.” diye konuştu.