11. Eker I Run, 6 Ekim'de Bursa Eker Meydan'da düzenlenecek

Bursa'nın en önemli spor etkinliklerinden biri olan 11. Eker Run, 6 Ekim'de Eker Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Bu yıl Uludağ'dan başlayacak maratonlar ve çocuklar için düzenlenen koşular dahil olmak üzere birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Geçen yıl 4 bin 500 sporcunun katılımıyla rekor kıran organizasyon, bu sene de büyük ilgi görüyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 18:03

Bursa’nın en önemli spor etkinliklerinden biri olan 11. Eker Run, 6 Ekim’de Eker Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Bu yıl Uludağ'ın zirvesinden başlayacak 42K Maratonu, Maraton Bayrak Yarışı ve çocuklara yönelik Minik Adımlar Koşuları gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Geçen yıl 4 bin 500 sporcunun katılımıyla rekor kıran bu organizasyonda, katılımcıların yoğun ilgisi nedeniyle parkur kontenjanları hızla doluyor.

Bu yıl, Adım Adım işbirliğiyle düzenlenen Yardımseverlik Koşuları ile iyilik odaklı bir misyon da üstleniliyor. Gönüllü koşucular, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının projeleri için bağış toplayacak. 23 Eylül 2024’te açılan kampanyalarda toplanan bağış tutarı şimdiden 1 milyon TL’yi aştı. Adım Adım’ın ipk.adimadim.org platformunda,  bin 700’den fazla bağışçı ve 500’ün üzerinde gönüllü sporcu katkıda bulunarak kaynakları büyütmeye devam ediyor. Bağış kampanyasının sona ereceği 21 Ekim’de en yüksek tutara ulaşılması hedefleniyor.

Koşularda elde edilen kaynaklar ve destek veren STK’lar hakkında şu açıklama yapıldı:

TOPLAM KAYNAK 4 MİLYON 920 BİN TL’YE ULAŞTI

Koşularda, 2018'den 2022 yılına kadar; 23 farklı STK için toplanan kaynak yaklaşık 2 milyon 220 bin TL’ye ulaşırken, 2023 yılında bu rakamı da aşan bir rekor kırıldı. 6 bin 500'den fazla bağışçı, 717 gönüllü sporcunun katkısıyla 15 STK için 2 milyon 700 bin TL’nin üzerinde kaynak oluşturuldu. Çocuklardan gençlere, kadınlardan doğaya ve hayvanlara kadar destek bekleyen bin 200’den fazla faydalanıcıya katkı sağlandı. 10. Eker I Run'da önceki 5 yılın toplam bağış miktarını da aşan bir kaynağa ulaşıldı. Böylece tüm zamanlarda toplanan bağış miktarı 4 milyon 920 bin TL oldu.

11. Eker I Run'da iyilik peşinde koşacak 18 STK şöyle sıralanıyor:

Açık Alan Derneği, AKUT, Bursa Lösemili Çocuklara Yardım Derneği (LÖDER), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), Kansersiz Yaşam Derneği, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV), Köy Okulları Değişim Ağı (KODA), Koruncuk Vakfı, Nesin Vakfı, Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı (OBİDEV), Parıltı Derneği, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Türk Eğitim Vakfı (TEV), Tohum Otizm Vakfı, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV), Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD), UNICEF.

YARDIMSEVERLİK KOŞUSU YAPACAK STK’LARIN PROJELERİ

Açık Alan Derneği - “Derin Yoksulluk Ağıyla Dayanışmaya Katıl” Projesi AKUT - “Her Adım Bir Hayat” Projesi Bursa LÖDER - “Kanserli Çocuklar Sağlığa Ulaşsın” Projesi ÇYDD - “Teknoloji Destek” Projesi KAÇUV - “Rotamız Umudum Eğitim” Projesi Kansersiz Yaşam Derneği - “Kanserle Mücadelede Aile Yaşam Desteği” Projesi KEDV - “Daha Eşit Bir Gelecek Dayanışmayla Mümkün” Projesi KODA - “Köy Öğretmenleri İçin Senin de Tahtada Adın Olsun!” Projesi Koruncuk Vakfı - “Adımız Koruncuk Adımlarımız Çocuklara Umut” Projesi Nesin Vakfı - “Çocuklarımız Kendi Ayakları Üzerinde Duruncaya Dek” Projesi OBİDEV - “Otizmde Bir Gün Değil Her Gün Eğitim” Projesi Parıltı Derneği - “Teknolojiye Dokunuyorum Dünyaya Erişiyorum” Projesi TEGV - “Bir Çocuk Değişsin, Türkiye Gelişsin” Projesi TEV - “Eğitimde Dur Durak Yok” Projesi Tohum Otizm Vakfı - “Otizmli Çocuklara Eğitim Güneşi Ol” Projesi TSÇV - “Depremzede Engelli Çocuklarımızın Sesi Ol!” Projesi TÜKD - “Kızlar Okusun Hayata Dokunsun” Projesi UNICEF - “Deprem Bölgesinde Eğitim” Projesi