Narin soruşturması: Kuvvetli şüphe var mı?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturmayla merak edilen sorulara yanıt verdi. 

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2024 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2024 12:38

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nın ardından gazetecilere Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin devam eden soruşturmayla ilgili açıklamalarda bulundu.

KABİNE TOPLANTISI'NDA 'NARİN' KONUŞULDU MU? 

Ali Yerlikaya, toplantıda konunun gündeme gelip gelmediğiyle ilgili bir soruya verdiği yanıtta, "Şu anda bu konuda 4 savcı, kolluk kuvvetleriyle birlikte soruşturmayı yürütüyor. Sonuçları hep beraber göreceğiz." dedi.

GÖZALTI SAYISI ARTIYOR MU? 

Gözaltı sayısının artıp artmayacağına dair bir soruya ise, "Savcılara verilen ifadeler doğrultusunda süreç devam edecek. Detayları Adalet Bakanımız paylaşır; bu tamamen onun yetki alanında," şeklinde yanıtladı.

KUVVETLİ ŞÜPHE VAR MI?

Olayın nedenine ilişkin kuvvetli bir şüphe olup olmadığıyla ilgili olarak Yerlikaya, "Bu olayın çok hızlı bir şekilde aydınlatılacağını düşünüyorum. 85 milyon insan bu olaydan derin üzüntü duyuyor ve herkes bu olayın bir an önce çözülmesini ve adaletin yerini bulmasını istiyor. Cumhurbaşkanımız da Narin kızımızı öldürenlerin mahkemelerde yargılanarak hak ettiği cezayı alacaklarının takipçisi olacağını belirtti," dedi.

Bir gazetecinin, başsağlığı mesajında Narin Güran'ın ölümüne dair daha fazla bilgi vermediği yönündeki eleştirisine Yerlikaya, "Narin kızımızın cansız bedeninin kamuoyuyla paylaştım ve Allah'tan rahmet dileyerek, mekânının cennet olmasını istedim. Başımız sağ olsun dedim. Durum oldukça açık. Daha fazla açıklama yapmaya gerek yok. Herkes bu durumu okuduğunda ve hissettiğinde zaten anlıyor," şeklinde yanıt verdi.