Görüntüler infial yaratmıştı! Altındağ Belediyesi'nden açıklama

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bir arazide çok sayıda köpeğin parçalanmış halde bulunması sonrası Altındağ Belediyesi’nden konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2024 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2024 13:01

Altındağ Belediyesi, belediye adıyla yayılan haberlere ilişkin basın açıklaması yaptı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada gündem olan haberlere ilişkin bahsi geçen alanın Altındağ Belediyesi'ne ait 5 bin metrekare büyüklüğündeki, 150 kapasiteli geçici bakım evi yakınında bulunan hayvan mezarlığı olduğu belirtildi.

Mezarlığın gün içerisinde Altındağ ilçesi sınırlarındaki mahallelerde doğal ölümü gerçekleşen veya trafik kazalarına ya da enfeksiyona bağlı sebeplerle ölen sokak hayvanlarının gömüldüğü bir alan olduğu açıklandı.

Belediye, vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine haftalık ortalama 20-25 kadar yaşamını yitiren hayvanların toplandığını ve sağlık/hijyen kurallarına uygun bir şekilde bu alana gömüldüğünü belirtti.

Bu alana yine Altındağ içerisindeki çevre köylerimizde benzer sebeplerle ölen koyun, eşek, at gibi küçük ve büyükbaş hayvan ölülerinin de gömüldüğü bir alan olduğu ifade edildi.

Altındağ Belediyesi tarafından yapılan açıklamanın devamında şu açıklamalar yapıldı:

Yine kamuoyuna “hayvanların parçalanarak öldürüldüğü” şeklinde yansıyan haber, bölgemizde parçalanmış bir şekilde bulunan bir sokak köpeğinin vatandaşlarımızın ihbarı üzerine ekiplerimizce yerinden alınıp toplum sağlığına zarar vermeyecek şekilde gömülmesinden ibarettir. Söz konusu köpeğin sokaktan alınırken çekilmiş fotoğrafları savcılığa sunulmuştur.

Bununla birlikte söz konusu alan, Belediyemize ait kurban kesim alanının da yakınında olup; yakın zamanda idrak ettiğimiz kurban bayramında kurban ibadetini yerine getiren vatandaşlarımızın kurban kesiminin ardından alanda bıraktığı hayvan atıklarının da gömüldüğü bölgedir.

Bu açıklamaların ışığında kamuoyunda "katliam” şeklinde lanse edilen haberler tamamen asılsızdır. Altındağ Belediye Başkanı Veysel TİRYAKİ, Ankara'da Belediyemizle yakın çalışan hayvan hakları dernekleri ve STK'ların da yakından bildiği üzere, hayvan severliğiyle tanınan bir belediye başkanıdır.

Başkanımız Veysel TİRYAKİ'nin seçim beyannamesinde de yer alan, Ankara'nın en büyük ve en modern Hayvan Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi yapımı için Başkanımız göreve geldiği gün talimatını vermiş ve barınağımızın projesi tamamlanmıştır. 1000 hayvan kapasiteli "Hayvan Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi" içinde açık ve kapalı padoklar, lohusa barınakları, köpek gezinme ve egzersiz alanları, hayvan hastanesi ve hayvan oteli yer almaktadır. Bu alan köpek eğitim kampüsü olarak da hizmet verecektir. Çok yakında yapımına başlayacağımız Ankara'nın en büyük ve en modern hayvan rehabilitasyon tesisinin projesini hayata geçirme arzusunda olan bir belediyenin katliam yapması düşünülemez.

Hayvan hakları konusuna bu zihniyetle yaklaşan bir Belediye Başkanı'nın "katliam" yaptığının iddia edilmesi haksız bir suçlamadır. Hayvan hakları savunucularının hassasiyetine anlayışla yaklaşmakla birlikte, maruz kaldığımız ithamların haksızlığını belirtiyor, konuyu kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.