Bilecik'te yoğun trafik denetimi!

Bilecik'te gerçekleştirilen yoğun trafik denetimlerinde yüzlerce sürücüye ceza kesildi. Kural ihlallerine göz yumarak trafiğe çıkanlar ağır para cezalarıyla karşı karşıya kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 17:52

Bilecik'te trafik güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen kapsamlı denetimlerde yüzlerce araç sürücüsüne ceza kesildi. Bozüyük Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ve Bilecik Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği denetimlerde, Bozüyük-Eskişehir-Bursa karayolu ve il merkezi olmak üzere birçok noktada araçlar kontrol edildi.

Bozüyük-Eskişehir-Bursa karayolunda gerçekleştirilen denetimlerde toplam 587 araç ve sürücü kontrol edildi. Yapılan incelemelerde, çeşitli trafik kurallarını ihlal eden 255 araç sürücüsüne toplam 556 bin 301 TL tutarında trafik idari para cezası uygulandı.

Bilecik il merkezinde gerçekleştirilen trafik denetimlerinde ise 176 araç ve sürücü kontrol edildi. Bu denetimlerde 45 araç sürücüsüne toplam 61 bin 625 TL tutarında trafik idari para cezası kesildi.

Bilecik Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı ayrı bir denetimde ise 291 araç ve sürücü kontrol edildi. Bu denetimlerde 74 araç sürücüsüne toplam 187 bin 80 TL tutarında trafik idari para cezası uygulandı.

TRAFİK GÜVENLİĞİ İÇİN MÜCADELE

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, trafik güvenliğinin sağlanması için bu tür denetimlerin düzenli olarak yapılacağını belirtti. Sürücülerden trafik kurallarına uymalarını ve emniyet güçlerinin talimatlarına uymalarını isteyen yetkililer, ceza kesilmesinin amaç olmadığını, asıl amacın trafik kazalarını önlemek olduğunu vurguladı.