Beratcan Gökdemir (Can Dalton) kimdir? Daltonlar çetesine ilişkin bilgiler...

Beratcan Gökdemir, bilinen adıyla Can Dalton, adeta karanlık bir figür olarak suç dünyasında yer edinmiş bir isimdir. Ancak kimdir bu gizemli figür ve onun önderliğini yaptığı Daltonlar Çetesi nedir? Merak edenler için işte tüm detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2024 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 13:56

Suç ve dünyasının tanıdık ismi olarak bilinen Can Dalton ve onun yönettiği Daltonlar Çetesi, uzun süredir merak konusu olmuştur. Ancak son zamanlarda yaşanan bir tutuklama ile bu gizem biraz daha aydınlanmış gibi görünüyor. Peki, Beratcan Gökdemir, Can Dalton kimdir ve Daltonlar Çetesi neye dayanır? İşte bu soruların cevapları ve son gelişmeler...

CAN DALTON BERATCAN GÖKDEMİR KİMDİR?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son açıklamasında, İzmir'de kırmızı bültenle aranan elebaşılığını Beratcan Gökdemir'in yaptığı organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen Kafes-42 operasyonunda 12 örgüt üyesinin yakalandığını duyurdu. Operasyonlar kapsamında toplamda 61 şüpheli gözaltına alındı.

Beratcan Gökdemir, bilinen adıyla "Can Dalton" olarak da bilinen suç dünyasının karanlık figürlerinden biridir. 27 yaşındaki Beratcan Gökdemir'in memleketi Batman'dır ve Yenibosna'da büyümüştür. Ancak, adı suç örgütleriyle anılmaktadır.

Can Dalton, çete lideri Barış Boyun ile birlikte anılan ve Daltonlar çetesinin başındaki kişidir. Daltonlar çetesi, Türkiye'nin suç dünyasında oldukça etkili bir konuma sahiptir ve üyelerinin çoğunluğu Diyarbakır kökenlidir. Can Dalton ve diğer çete üyeleri genellikle Gürcistan'da bulunmaktadır. Son zamanlarda, Gürcistan'ın Abhazya bölgesinde gerçekleşen suikast sonucunda Daltonlar çetesinin üyelerinden Yoldaş Dalton lakaplı Emircan Yılmaz ölmüş, Can Dalton ise yaralı olarak kurtulmuştur.

Çete içerisindeki önemli isimler arasında Ahmet Aydın, Can Aslan ve Murat Uygun gibi isimler bulunmaktadır. Hatta Ahmet Aydın ve Murat Uygun'un cezaevinde olduğu bilgisi mevcuttur.

Beratcan Gökdemir'in suç geçmişi oldukça kabarık ve çoğunlukla hırsızlık suçlarından oluşmaktadır. 2020 yılında tam 50 kez gözaltına alındığı bilinmektedir. Daltonlar çetesinin faaliyetleri arasında ise Şişli'de Sırp çete lideri Jovan Vukotic'in öldürülmesi, Beşiktaş'ta Yasin Keskin'in öldürülmesi, Bahçelievler'de Halil Güzel'in öldürülmesi gibi ciddi olaylar yer almaktadır.

Kısacası, Beratcan Gökdemir'in kimliği ve Can Dalton olarak bilinen suç liderinin geçmişi, Türkiye'nin suç dünyasındaki karanlık tarafına dair detaylar sunmaktadır. Operasyonlar, ülkedeki suçla mücadelede devam eden çabaların bir parçası olarak değerlendirilmektedir.