Hava Durumu

Gürsu lezzetleri Gemi Seyir Terası’nda görücüye çıktı

Bursa'nın Gürsu ilçesi Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında konuklarını ağırladı. Gürsu Gemi Seyir Terası’nda gerçekleştirilen program yoğun bir katılımla gerçekleşti. Gürsu lezzetlerinin temsil edildiği menü katılımcılardan tam not aldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2024 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2024 10:45
Kaynak: Gürsu Belediyesi- Bülten
Gürsu lezzetleri Gemi Seyir Terası’nda görücüye çıktı

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri altıncı gününde Gürsu’da konuklarını ağırladı. Birbirinden güzel Gürsu lezzetlerinin temsil edildiği menü katılımcılardan tam not aldı. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş’ın katılımı ile düzenlenen organizasyonda konuklara armut marmelatlı kurabiye, armut kurusu, armutlu kek, armut pekmezi, armut sirkesi, şeftali suyu, cevizli lokum, tahanlı pide, cağ kebabı, bamya, samsa böreği ve hinkal mantısı ikram edildi.

Gürsu lezzetleri Gemi Seyir Terası’nda görücüye çıktı - Bursa Hayat Gazetesi-2

GÜRSU OVASI’NIN LEZZETLERİ GÜRSU MANZARASI İLE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Binyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikaye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk Mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında bir kez daha bereketli sofrası eşliğinde, eşsiz serüvenini dünya ile paylaşıyor.

Gürsu lezzetleri Gemi Seyir Terası’nda görücüye çıktı - Bursa Hayat Gazetesi-3

Zengin gastronomi kültürünü Türk Mutfağı Haftası kapsamında, üçüncü kez Türkiye Cumhuriyeti’nin dış temsilcilikleri ve yurt içinde tanıtacak olan Türkiye, bu önemli haftanın etkinlikleri sayesinde geniş kitleleri, kadim Türk Mutfağı’nın eşsiz reçeteleriyle tanıştırıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen programın Gürsu ayağında Gürsu Belediyesi renkli bir organizasyon hazırladı.

Gürsu lezzetleri Gemi Seyir Terası’nda görücüye çıktı - Bursa Hayat Gazetesi-4

Gürsu Gemi Seyir Terası’nda gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası Gürsu Programı güzel havanın da etkisiyle yoğun bir katılımla gerçekleşti. Gürsu Ovası’ndan çıkan birbirinden lezzetli ürünlerden elde edilen ve yıllardır süregelen tarifler yemeğe dönüştü. Konuklara ikram edildi. İlçede faaliyet gösteren Gürsu Üretici Kadın Kooperatifi ve Ağaköy Kadın Kooperatifi’nin stant açtığı etkinlikte tadımları gerçekleştiren konuklar lezzetlere hayran kaldı.

Gürsu lezzetleri Gemi Seyir Terası’nda görücüye çıktı - Bursa Hayat Gazetesi-5

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık “Bu kıymetli topraklarda iklimimiz de uygun olduğu için kışlık ve yazlık üretim yapabilmekteyiz. Gözde ürünümüz armudun yanı sıra şeftaliden nektarine kadar sofralarınızda tükettiğiniz birçok kaliteli ürün Gürsu Ovası’ndan çıkıyor. Gürsu’da Artvin Erzurum illerimizin yanı sıra Ahıska Türkü kardeşlerimiz de yoğun olarak yaşıyorlar. Ağırlıkla bu üç noktanın lezzetleri bir zaman sonra ilçemize has oldu diyebiliriz. Güzel meyveler bu ovanın insanlarının elleri ile toplanıp dünyanın sofrasına ulaştırılıyor. Sözün kısası menümüzde bereketimizde son derece iddialıyız” dedi.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ise “Cumhurbaşkanımızın Değerli Eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülük ettiği bu organizasyon kültürümüz ve mutfağımız için son derece önemli. Kültür Bakanlığımızın desteklediği Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinin 6. Gününde Gürsu’dayız. Bulunduğumuz Seyir Terası’ndan Bursa’nın bereketli ovasını görünce ne kadar şanslı bir kent olduğumuzu anlayabiliyoruz. Emeği geçenleri kutluyorum’’ dedi.

Kaynak: Gürsu Belediyesi- Bülten

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.