16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla 'Eylemlerimiz Geleceğimizdir, Sağlıklı Beslenme İle Açlığa Son Verilmiş Bir Dünya' temalı panel düzenlendi.
Haber Giriş Tarihi: 17.10.2019 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2019 16:09
Kaynak:
Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Panelin açılışı Bursa Vali Yardımcısı Sayın Abidin ÜNSAL, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit AYGÜL ve Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Lale YILDIZ tarafından yapılan konuşmalarla başladı.
Bursa Vali Yardımcısı Abidin ÜNSAL, sözlerinde israfın vicdani yüküne değinerek; ihtiyaçlarımız doğrultusunda yeteri kadar ve sağlıklı beslenme gerekliliğini dile getirdi.
İl Müdürü AYGÜL konuşmasında ''Günümüzde, tüketim alışkanlıklarının değişmesi, israf, şehirleşme, gıda kaynaklarının dengesiz dağılımı ve ekolojik nedenlerden dolayı, insanların tamamının yeterli miktarda ve güvenilir gıdaya ulaşması mümkün olamamaktadır. Bu durum gıda güvenliği ve güvenilir gıda kavramlarını doğurmuştur. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak misyonumuz; yeterli ve güvenilir gıda üretimini ve insanımızın bu gıdalara erişimini sağlamak, tarımsal ve ekolojik kaynakları sürdürülebilir şekilde kullandırmak ve kırsal alandaki insanımızın yaşam standardını yükseltmek yönünde çalışmalar yapmaktır. Ayrıca bu konuda üretici ve tüketicilerin eğitilerek bilinçlendirilmeleri de en önemli hedeflerimizden biridir.'' ifadelerine yer verdi.
'HER DOKUZ KİŞİDEN BİRİ KRONİK AÇLIK ÇEKİYOR'
AYGÜL konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ''Ülkemiz gerek gıda üretimi ve gerekse gıdaya erişim konusunda oldukça yeterli durumda olmasına karşın, dünyanın birçok ülkesi açlık ve kıtlıkla boğuşmaktadır. Dünyada herkese yetecek kadar gıda üretilmesine rağmen, her dokuz kişiden biri kronik açlık çekmektedir. Buna dikkat çekmek amacıyla bu yıl Dünya Gıda Günü Bu yılın teması "Eylemlerimiz Geleceğimizdir. Sağlıklı Beslenme İle Açlığa Son Verilmiş Dünya" olarak belirlendi. Biz de İl Müdürlüğü olarak, bu yıl 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nün içinde olduğu haftayı "Gıda Haftası" olarak kutlamaya karar verdik ve işbirliği halinde olduğumuz kurumlarla birtakım etkinlikler planladık. Bunlardan biri ilimiz genelindeki 100 ilkokulda öğrencilerimize sağlıklı gıda ve doğru beslenme konularında eğitimler verilmeye başlandı. Diğeri ise bugün düzenlemekte olduğumuz panel.
Bu panelde ilimizin gıda sektörünün durumu yanında gıdanın önemi, güvenilir gıda, sağlıklı beslenme, gıda israfı gibi konular işlenecek. Açlık sorunun olmadığı, her insanın sağlıklı ve güvenilir gıdaya kolayca erişebildiği bir dünya dileğiyle Dünya Gıda Gününüzü kutluyor, katkı ve katılımlarınızla bizleri onurlandırmanızdan dolayı sizleri saygı ile selamlıyorum.''
Panelin açışında konuşma yapan Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Lale YILDIZ: ''Sağlıklı ve sürdürülebilir beslenmeyi herkes için ulaşılabilir kılmak adına bu seneki tema çerçevesinde Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, FAO, Uludağ Üniversitesi, BTSO ve Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi olarak birlikte "Sağlıklı Beslenmeyle Açlığa Son Verilmiş Bir Dünya" başlığını gündem yaparak vurgulamak istedik. Kurumlar arası işbirliğini çok önemsiyoruz. Bu sinerjinin ortak geleceğimize ortak katkı yapacağına inanıyoruz. Her zaman yarattıkları yakın iş birliği ortamı için Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne,Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi,BTSO'ya teşekkür ediyorum."dedi.
Gıda ve Yem Kontrol Merkezi Araştırma Enstitüsünde gerçekleşen panelin moderatörlüğünü Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan TURGUT yaptı. Programda; Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit AYGÜL, FAO Türkiye Program Sorumlusu Sheikh AHADUZZAMAN, Bursa Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Utku ÇOPUR, Beykoz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Birol SAYGI ile BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ ONUR ise panelist olarak yer aldı.
Panelde; güvenilir gıdaya ulaşımda Tarım ve Orman Bakanlığı ile İl Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalar, gıdanın doğru yönetimi, tüketici taleplerinin gıda üretimine etkileri, özel sektörün güvenilir gıda, sağlıklı beslenme ve sıfır açlık çalışmaları, açlığa son verilmiş bir dünya hedefine ulaşmak için yapılması gerekenler konuları çerçevesinde sunular yapıldı.
Sunuların ardından gerçekleşen soru-cevap bölümü ile devam eden panel, İl Müdürü AYGÜL'ün panelistlere katkılarından dolayı takdim ettiği teşekkür belgelerinin dağıtımının ardından sona erdi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
'Açlığa Son verilmiş Bir Dünya' paneli yapıldı
16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla 'Eylemlerimiz Geleceğimizdir, Sağlıklı Beslenme İle Açlığa Son Verilmiş Bir Dünya' temalı panel düzenlendi.
Panelin açılışı Bursa Vali Yardımcısı Sayın Abidin ÜNSAL, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit AYGÜL ve Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Lale YILDIZ tarafından yapılan konuşmalarla başladı.
Bursa Vali Yardımcısı Abidin ÜNSAL, sözlerinde israfın vicdani yüküne değinerek; ihtiyaçlarımız doğrultusunda yeteri kadar ve sağlıklı beslenme gerekliliğini dile getirdi.
İl Müdürü AYGÜL konuşmasında ''Günümüzde, tüketim alışkanlıklarının değişmesi, israf, şehirleşme, gıda kaynaklarının dengesiz dağılımı ve ekolojik nedenlerden dolayı, insanların tamamının yeterli miktarda ve güvenilir gıdaya ulaşması mümkün olamamaktadır. Bu durum gıda güvenliği ve güvenilir gıda kavramlarını doğurmuştur. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak misyonumuz; yeterli ve güvenilir gıda üretimini ve insanımızın bu gıdalara erişimini sağlamak, tarımsal ve ekolojik kaynakları sürdürülebilir şekilde kullandırmak ve kırsal alandaki insanımızın yaşam standardını yükseltmek yönünde çalışmalar yapmaktır. Ayrıca bu konuda üretici ve tüketicilerin eğitilerek bilinçlendirilmeleri de en önemli hedeflerimizden biridir.'' ifadelerine yer verdi.
'HER DOKUZ KİŞİDEN BİRİ KRONİK AÇLIK ÇEKİYOR'
AYGÜL konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ''Ülkemiz gerek gıda üretimi ve gerekse gıdaya erişim konusunda oldukça yeterli durumda olmasına karşın, dünyanın birçok ülkesi açlık ve kıtlıkla boğuşmaktadır. Dünyada herkese yetecek kadar gıda üretilmesine rağmen, her dokuz kişiden biri kronik açlık çekmektedir. Buna dikkat çekmek amacıyla bu yıl Dünya Gıda Günü Bu yılın teması "Eylemlerimiz Geleceğimizdir. Sağlıklı Beslenme İle Açlığa Son Verilmiş Dünya" olarak belirlendi. Biz de İl Müdürlüğü olarak, bu yıl 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nün içinde olduğu haftayı "Gıda Haftası" olarak kutlamaya karar verdik ve işbirliği halinde olduğumuz kurumlarla birtakım etkinlikler planladık. Bunlardan biri ilimiz genelindeki 100 ilkokulda öğrencilerimize sağlıklı gıda ve doğru beslenme konularında eğitimler verilmeye başlandı. Diğeri ise bugün düzenlemekte olduğumuz panel.
Bu panelde ilimizin gıda sektörünün durumu yanında gıdanın önemi, güvenilir gıda, sağlıklı beslenme, gıda israfı gibi konular işlenecek. Açlık sorunun olmadığı, her insanın sağlıklı ve güvenilir gıdaya kolayca erişebildiği bir dünya dileğiyle Dünya Gıda Gününüzü kutluyor, katkı ve katılımlarınızla bizleri onurlandırmanızdan dolayı sizleri saygı ile selamlıyorum.''
Panelin açışında konuşma yapan Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Lale YILDIZ: ''Sağlıklı ve sürdürülebilir beslenmeyi herkes için ulaşılabilir kılmak adına bu seneki tema çerçevesinde Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, FAO, Uludağ Üniversitesi, BTSO ve Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi olarak birlikte "Sağlıklı Beslenmeyle Açlığa Son Verilmiş Bir Dünya" başlığını gündem yaparak vurgulamak istedik. Kurumlar arası işbirliğini çok önemsiyoruz. Bu sinerjinin ortak geleceğimize ortak katkı yapacağına inanıyoruz. Her zaman yarattıkları yakın iş birliği ortamı için Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne,Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi,BTSO'ya teşekkür ediyorum."dedi.
Gıda ve Yem Kontrol Merkezi Araştırma Enstitüsünde gerçekleşen panelin moderatörlüğünü Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan TURGUT yaptı. Programda; Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit AYGÜL, FAO Türkiye Program Sorumlusu Sheikh AHADUZZAMAN, Bursa Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Utku ÇOPUR, Beykoz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Birol SAYGI ile BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ ONUR ise panelist olarak yer aldı.
Panelde; güvenilir gıdaya ulaşımda Tarım ve Orman Bakanlığı ile İl Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalar, gıdanın doğru yönetimi, tüketici taleplerinin gıda üretimine etkileri, özel sektörün güvenilir gıda, sağlıklı beslenme ve sıfır açlık çalışmaları, açlığa son verilmiş bir dünya hedefine ulaşmak için yapılması gerekenler konuları çerçevesinde sunular yapıldı.
Sunuların ardından gerçekleşen soru-cevap bölümü ile devam eden panel, İl Müdürü AYGÜL'ün panelistlere katkılarından dolayı takdim ettiği teşekkür belgelerinin dağıtımının ardından sona erdi.
Son Haberler
Instagram yeni özelliğini duyurdu! Önceden planlayabileceksiniz
AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan'dan başsağlığı mesajı
Ticaret Bakanlığı açıkladı! Yüzde 43,93 oranında artış yapılacak