Kaymakam Durmuş Gençer başkanlığında, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yüzbaşı Arslan Akpınar, İlçe Tarım Müdürü Mahmut Doğru, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Gönül Malat, Veteriner Hekim Şaban Çakıroğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl ve Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik üyeliğinde toplanan İnegöl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu, bazı küçükbaş hayvanlarda görülen veba hastalığı sebebiyle hayvan pazarına küçükbaş hayvanların giriş çıkışlarını 3 haftalık süre ile yasakladı.
Mahmut Doğru, İnegöl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu tarafından alınan karar gereğince İnegöl'de bazı küçükbaş hayvanlarda veba hastalığı görülmesinden dolayı 3-23 Temmuz 2011 tarihleri arasında hayvan pazarına küçükbaş hayvan giriş ve çıkışının yasaklandığını belirtti. Buradaki amacın bu süre zarfında diğer hayvanlara bu hastalığın bulaşmasını önlemek olduğunu anlatan Doğru, şöyle konuştu: "Bu anlamda ilgili kuruluşlar arasında işbirliği yapılacaktır. Bu hastalığın daha fazla yayılmasını önlemek için
alınan süre zarfında İnegöl'e içeriden, dışarıdan ve köylerimizden küçükbaş hayvan giriş ve çıkışı yasaklanmıştır."
Büyükbaş hayvanlarda problemin olmadığını kaydeden Doğru, şunları söyledi: "Büyükbaş hayvanların pazara girişi olabilir. Bu yasak sadece küçükbaş hayvanlar için geçerlidir. Veba hastalığı görülen hayvanlara aşı yapıyoruz. Bu sorun kısa sürede halledilecektir. Gerekli önemler alınmaktadır."